Pedro Almodovar er tilbake med nok eN perle.

Film: "Juileta" (2016, Pedro Alomodovar, Spania)
Mat: Spansk måltid fra Mat av Vahl inkludert i billettprisen. Vinbar.

Spansk tale, norsk teksting.

julieta fb uten anmeldelser.jpg

Den spanske regissøren Pedro Almodovar er tilbake med nok er perle; fargeglad, melankolsk, gjennomtenkt og stilig. Historien er basert på tre noveller av den nobelprisvinnende forfatteren Alice Munro.

Mer om filmen:

"La deg forføre. Oppskrudd, fargeglad, melankolsk, gjennomtenkt, stilig og vakker" - Filmmagasinet, terningkast 5.

Julieta bor i Madrid med sin datter Antía. De lider begge i stillhet over tapet av Xoan, Antías far og Julietas ektemann. Men av og til fører ikke sorg mennesker tettere sammen, men driver dem fra hverandre. Når Antía blir atten forlater hun moren, uten et ord til forklaring. Julieta leter høyt og lavt etter henne, men alt hun oppdager er hvor dårlig hun kjenner sin datter.

Julieta handler om en mors kamp for å overleve uvissheten, men også om skjebnen, skyldkomplekser, og hvordan vi på uforklarlig vis får oss til å svikte mennesker vi elsker. Julieta er nok en triumf fra en av verdens aller største arthouse-filmskapere, Pedro Almodóvar.

Historien er basert på tre noveller av den nobelprisvinnende forfatteren Alice Munro. Almodóvar utnytter materialet til det fulle gjennom sin mesterlige, melodramatiske teft. JULIETA har også preg av en romantisk thriller, godt hjulpet av den betagende musikken signert regissørens faste komponist Alberto Iglesias.

"Så vakker at det nesten svir i øynene" - Bergens Tidende

"Stor empati og følsomhet" - Dagbladet, terningkast 5

"Bare stol på at Aldomóvar igjen får oss til både å le og gråte, og føle sterkt og mye for de suverent spilte rollefigurene" - Stavanger Aftenblad, terningkast 5

"En nydelig spansk film signert Pedro Almodóvar om en kvinnes fortid og nåtid, like
varsomt og fargerikt skildret som vi er vant til fra ham." - Tara, terningkast 5

"Almodóvar i storform. Varsomt og usigelig vakkert." - Montages

Om regissøren:
Pedro Almodóvar (f. 1949) er en spansk regissør og manusforfatter. Han har vunnet Oscar med sine filmer SNAKK TIL HENNE og ALT OM MIN MOR, for henholdsvis Beste originalmanus og Beste fremmedspråklige film. Familie, sex, lidenskap og identitet er tilbakevendende tematikk i Almodóvars filmografi.

 

Om KINOMATISK:

Bli med på en jord-omseiling gjennom film og mat! KinOmatisk viser anerkjente kvalitetsfilmer, gir filmfaglig påfyll og serverer lekker mat og drikke fra det landet filmen kommer fra. I den intime atmosfæren i Lillesalen i Harstad Kulturhus, med lekker restaurantoppsett, ligger alt til rette for en hyggelig kveld. Ta med dine venner, ektefelle eller nabo. Bedrifter inviteres til å ta med sine kunder og ansatte. En fin muilighet til å bli bedre kjent eller bare dele en flott opplevelse!

Filmviter og produsent er Helene Hokland som har bachelor i teater og filmvitenskap fra Goldsmiths' College, University of London. Du blir servert et spennende måltid fra samme land som filmen er satt. I baren kan du kjøpe vin før, under og etter filmen.

Se også vårt arrangement 16. november: Japansk film- og matkveld: Under Kirsebærtrærne.

Velkommen til våre hyggelige kvelder!

 

 

PROGRAM

HARSTAD
Onsdag 13. september, 2017
Harstad Kulturhus - Lillesalen
kl 19.00 / Kr 450,- med mat / Kr 250,- uten mat