En varm og engasjerende film

Film: "Under Kirsebærtrærne" (Naomi Kawase, Japan, 2015)
Mat: Sushi fra Yuuka Yuuka. Vinbar.

Japansk tale, norsk teksting.

En varm og engasjerende film som minner oss om at livet må nytes fullt ut med både lidenskap og kjærlighet - en lidenskap som kommer til utrykk via hovedpersonens dedikasjon til kokkekunsten.

Mer om filmen: 

Sentaro jobber lange dager i den lille matboden sin hvor han lager og selger dorayaki, en liten pannekake med fyll laget av søte, røde azuki-bønner, kalt "an" på japansk.

Hverdagen hans blir snudd på hodet når 76 år gamle Tokue insisterer på å jobbe sammen med ham. Sentaro er først svært motvillig, men Tokue klarer etter hvert å overbevise ham med et hjemmelaget bønnefyll som er helt ulikt alt annet han har smakt. Pannekake-boden blir enormt populær og salget skyter i været. Det skal imidlertid vise seg at de begge bærer på en hemmelighet.

Regissør Naomi Kawase skildrer livets gang i det moderne Japan med sitt karakteristiske øye for detaljer og lavspent drama. Dette er en varm og sjarmerende film som minner oss om at livet må nytes fullt ut med både lidenskap og kjærlighet - en lidenskap som kommer til uttrykk via Tokues dedikasjon til den japanske kokkekunsten.

"Smakfull filmgodbit fra Japan om gamle hemmeligheter som langsomt avdekkes" - Aftenposten
 

 

Om KINOMATISK:

Bli med på en jord-omseiling gjennom film og mat! KinOmatisk viser anerkjente kvalitetsfilmer, gir filmfaglig påfyll og serverer lekker mat og drikke fra det landet filmen kommer fra. I den intime atmosfæren i Lillesalen i Harstad Kulturhus, med lekker restaurantoppsett, ligger alt til rette for en hyggelig kveld. Ta med dine venner, ektefelle eller nabo. Bedrifter inviteres til å ta med sine kunder og ansatte. En fin muilighet til å bli bedre kjent eller bare dele en flott opplevelse!

Filmviter og produsent er Helene Hokland som har bachelor i teater og filmvitenskap fra Goldsmiths' College, University of London. Du blir servert et spennende måltid fra samme land som filmen er satt. I baren kan du kjøpe vin før, under og etter filmen.

Se også vårt arrangement 13. september: Spansk film- og matkveld: Julieta. 

Velkommen til våre hyggelige kvelder!

 

 

 

Torsdag 16. november, 2017
Harstad Kulturhus - Lillesalen
kl 19.00 / Kr 450,- med sushi / Kr 250,- uten sushi / Bar